Patrijarh Kiril čestitao Nikoliću

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije, saopšteno je na sajtu Moskovske patrijaršije.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2012.

16:10

Default images

"Primite moje topple čestitke na izboru za predsednika Srbije. Rezultat glasanja bio je dokaz visokog stepena poverenja naroda u Vas", navedeno je u čestitki, objavljenoj na sajtu Moskovske patrijaršije.

Patrijarh Kirili je takodje naveo da je prošlost, sadašnjost i budućnost srpskog naroda neodvojiva od pravoslavlja koje vekovima odredjuje kulturni i duhovni identitet i predstavlja osnovu za formiranje državnosti.

"Ruska crkva tradicionalno posvećuje veliku pažnju odnosima sa Srbijom na različitim poljima. Naši narodi dele zajedničku veru, zajedničke vrednosti i zajedničku istoriju. Uvek se iskreno radujemo uspesima naše srpske braće i sestara i saosećamo sa njihovim teškoćama", poručio je patrijarh Kiril.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: