Timošenkova pretučena u zatvoru?

Suprug bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko tvrdi da ukrajinske vlasti pokušavaju da je ubiju.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

18:28

Default images

Aleksandar Timošenko je rekao da su fotografije njegove supruge na kojima ona leži u modricama u zatvorskoj ćeliji "šokantne i zastrašujuće".

Timošenkova je na izdržavanju zatvorske kazne od sedam godina zbog zloupotrebe položaja dok je bila na funkciji premijera, podseća AP.

Njen suprug je rekao agenciji AP u Pragu, gde je dobio politički azil, da su njene povrede, koje joj je, kako tvrdi, naneo zatvorski čuvar, "proba njenog fizičkog uništenja - ubistva koje ukrajinske vlasti planiraju još od početka represije protiv nje" i dodao da je njegova supruga borac i "stajaće uspravno do kraja".

Fotografije sa modricama na njenim rukama i stomaku su već obišle Evropu.
Foto: Tanjug
Timošenkova je pretučena 20. aprila dok se opirala premeštanju u državnu bolnicu, u koju su je stražari silom odveli.

Ona je odbila lečenje u toj ustanovi i već posle dva dana vraćena je u zatvor, a njen advokat Sergej Vlasenko izjavio je da ona "ništa ne jede i pije samo vodu", kao i da trpi nesnosne bolove u leđima.

Timošenkova je već osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja i potpisivanja štetnog gasnog ugovora sa Rusijom, a protiv nje je pokrenuto još nekoliko krivičnih predmeta, ali je ona zahtevala da joj se sudi u odsustvu, jer zbog bolova u leđima ne može da prati suđenja.

U međuvremenu, u sudnicu je donet krevet kako bi joj se omogućilo da, ipak, prisustvuje suđenjima, ali njen advokat tvrdi da to izlazi iz okvira sudske prakse i traži da joj bude omogućeno adekvatno lečenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: