Medvedev:Promeniti politički sistem

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev kaže da je spreman da razmotri sugestije opozicije, kao i da računa na njihovu podršku za liberalizaciju političkog sistema.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

20:31

Default images

"Naš politički sistem daleko je od savršenog i najveći deo učesnika ga je kritikovao, ponekad veoma žestoko. Istovremeno, da bismo ga promenili, poželjno je osloniti se na opšte predloge", kazao je Medvedev, prenosi Itar tas s.

On je kazao da je "došlo vreme" za aktivniju promenu sistema, koji je delimično reformisan tokom prethodne četiri godine, kao i da je do susreta sa predstavnicima neregistrovanih partija i pokreta i onima koji su izgubili registracije, došlo na njegovu inicijativu.

Medvedev je rekao da se prošle sedmice sastao i sa predstavnicima registrovanih partija sa kojima je takođe razgovarao o reformama političkog sistema, istakavši da "daleko od toga da se to dopada svim partijama".

Današnjem sastanku sa predsednikom Rusije prisustvovali su predstavnici desetak opozicionih partija i pokreta koji su aktivno uključeni i u protestnu antirežimsku kampanju opozicije "Za poštene izbore".

Medvedev je pre dva meseca u obraćanju novom sazivu Državne dume predstavio svoje viđenje budućih reformi predlažući jednostavnije procedure za registraciju političkih partija i kandidata za javne funkcije, uključujući predsedničku, kao i promene u izbornom sistemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: