Ponedeljak, 26.12.2011.

00:13

Policajci danas idu pred vladu

Nezavisni sindikat policije najavio je da će protestovati ispred zgrade vlade tražeći poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a.

Izvor: B92

Default images

Sindikat negira navode da obustava rada ima političku pozadinu.

U sindikatu tvrde da nema politike u njihovom štrajku, i ponavljaju da problem nije u ministru Dačiću ni u rukovodstvu policije, već u Ministarstvu finansija i Vladi.

"Politike nema ni u jednom segmentu protesta. Nas politika ne interesuje, samo bolji standard i bolji život. Skupićemo se ispred vlade, čekaćemo da stigne neko iz vlade, da porazgovaramo sa njima i kažemo šta nas muči. Mi ne protestujemo protiv našeg ministra, nego protiv vlade. Tražimo da se ta novčana pomoć koja je data da se ubaci u platu", kaže predstavnik Nezavisnog sindikata policije Dragan Zlatanović.

Zlatanović kaže da će protest proteći u miru.

"Protest će sigurno da bude miran i normalan, dosta je policijskih službenika, neće biti problema. Ako nas ne prime, onda ćemo da imamo sastanak i rukovovdstvo će da odluči šta dalje", kaže Zlatanović.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da ulični protest policijskog sindikata neće uticati na bezbednost građana ali da je potrebno da se to pitanje što pre reši i stanje normalizuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: