Petak, 21.10.2011.

08:52

Umrla pregažena devojčica u Kini

Dvogodišnja devojčica iz Kine, koju su dva kombija pregazila, a da joj niko od prolaznika nije pritekao u pomoć, preminula je.

Izvor: B92

Default images

U bolnici su rekli da su njihovi napori da spasu Jue Jue bili uzaludni, prenela je kineska novinska agencija.

Agencija prenosi da je devojčica umrla zbog teške povrede mozga rano jutros.

Oba vozača koja su prešla preko devojčice su uhapšena. Nakon što je osvanuo snimak sa bezbednosnih kamera, internet stranice bile su preplavljene komentarima koji osuđuju i prolaznike koji nisu pritekli devojčici u pomoć.

Tek 19. osoba, skupljačica smeća, pritrčala je da vidi šta je sa devojčicom i zbog toga je dobila nagradu gradskih vlasti.

Podsetimo, dvogodišnja Jue Jue izašla je iz radnje svojih roditelja u usku uličicu u gradu Fošan, a na nju je najpre naleteo kombi, koji ju je pregazio prednjim točkovima. Prema snimcima bezbednosnih kamera, vozač se zaustavio, pogledao "šta je pregazio" i brzo seo nazad u kola i pobegao, pri tom pregazivši devojčicu i zadnjim točkovima.

Posle njega preko tela malene devojčice prešlo je još jedno dostavno vozilo, koje se takođe nije zaustavilo. Međutim, ono što je najviše šokiralo javnost u Kini je to što devojčici, koja je skoro beživotno ležala na ulici, nije prišao da pomogne nijedan od 18 prolaznika koji su se tu našli. Oni su naime samo hladnokrvno prošli pored nje.

Ceo događaj zabeležile su sigurnosne kamere.

Ekonomski bum Kine i sve veća razlika između bogatih i siromašnih dovela je do promene vrednosnog sistema, što je pokazao i ovaj slučaj, piše Rojters.

Tako je i predsednik Komunističke partije iz oblasti Guangdong rekao da treba preuzeti aktivne i efektne korake da bi se razvili moralni standardi u celom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: