Uhapšen otmičar iz Banjaluke

Dragan Paravinja, osumnjičen da je kod Drniša u Hrvatskoj oteo sedamnaestogodišnju Antoniju Bilić, uhapšen je u okolini Srpca u RS, potvrdila je policija.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 26.06.2011.

12:51

Default images

On je uhapšen posle četiri dana potrage na širem području Srpca, koja je počela posle dojave meštana da se on tu nalazi.

Kako je rekla portparolka MUP RS Mirna Šoja, Paravinja je već priveden u prostorije Centra javne bezbednosti Banjaluka, a očekuje se izvođenje pred istražnog sudiju.

Uhapšen je u okolini jednog napuštenog objekta prema planini Motajici, gde je, verovatno proveo noć, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.

On je naveo da Paravinja nije bio naoružan i da nema vidljivih povreda, da se nije se opirao hapšenju, mada je pokušao da pobegne, u čemu ga je policija sprečila. Paravinja je u dobrom fizičkom stanju i pretpostavlja se da je imao pomagače u selu.

On je ilegalno prešao iz Hrvatske u BiH, preplivavši Savu kod Slavonskog Broda.

U saopštenju MUP Hrvatske navodi se da su se stručnjaci za kriminalistiku iz Hrvatske uputili prema sedištu policije u Banjaluci gde će učestvovati u kriminalističkoj istrazi.

Hrvatska policija nije iznosila detalje hapšenja uz obrazloženje da će to učniti njihove kolege iz Republike Srpske kojima su se zahvalili na pomoći i angažmanu u tom slučaju.

U potrazi za Paravinjom bili su angažovani i pripadnici Specijalne policije RS, psi tragači i helikopteri.

Analiza vlasi kose odvela do Paravinja

MUP RS je zajedno sa hrvatskom policijom prikupljao saznanja koja bi mogla da dovedu do rasvetljavanja okolnosti pod kojim je 7. juna nestala Antonija Bilić.

Devojci se izgubio svaki trag nakon što je, prema izjavama očevidaca, ušla u kamion koji je stopirala. Sumnja se da je vozač kamiona bio upravo Dragan Paravinja.

Hrvatska policija juče je raspisala međunarodnu poternicu za Paravinjom, pošto je analizom vlasi kose uzete iz kabine kamiona utvrđen delimični DNK profil ženske osobe koji se podudara sa DNK profilom dobijenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić.

Za Draganom Paravinjom je 2005. godine raspisana poternica u BiH, zbog silovanja devojke u Istočnom Sarajevu, a traži ga i policija Srbije, takođe zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: