Tužba za "pola Mađar – pola ustaša"

FK Vojvodina najavila da će tužiti svakog fudbalera Partizana koji je pevao šovinističku navijačku pesmu "Pola Mađar – pola ustaša", nakon finala Kupa Srbije.

Izvor: Radio 021, Tanjug

Petak, 13.05.2011.

16:18

Default images

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vređali stanovnike Vojvodine pesmom "Pola Mađar-pola ustaša".

Protiv fudbalera će takođe biti podneta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, rekao je Rabrenović za Radio 021.

On je naveo da klub ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari "isteraju na čistac".

"Igrači Partizana su predvođeni Markom Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama, pevali tu pesmu. Ne znam samo kome su to pevali, Novosađanima, Vojvođanima, kome", navodi Rabrenović.

On je tu pesmu okarakterisao kao "čist izraz mržnje" i dodao da su u planu konsultacije sa advokatskim timom, posle čega slede tužbe.

"Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, videćemo nakon razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti", naveo je generalni sekretar novosadskog kluba.

Dačić: Ne sme nastati mržnja NS-BG kao nekad BG-ZG

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je podsetio da je raspad Jugoslavije počeo upravo na fudbalskim utakmicama.

"Fudbal je, po mom mišljenju, jedan od najneuspešnijih sportova u Srbiji, suprotno medijskoj pažnji i popularnosti kod građana. Predlažem svim tim funkcionerima iz klubova i saveza, pa i samim igračima i sudijama da se ponašaju shodno svojim međunarodnim uspesima", rekao je Dačić.

"Kada na nekim utakmicama rušimo državu i potpirujemo mržnju između Novog Sada i Beograda, kao što je to svojevremeno bilo između Beograda i Zagreba, onda zaista ne znam čemu služi taj sport", rekao je ministar.

"Nije dobro da se politika meša u sve ovo, niti je dobro da to ima političke reperkusije. Otkako sam postao ministar unutrašnjih poslova ne zanima me ko će da pobedi, već samo da se očuva javni red i mir", kazao je Dačić.

Grad Novi Sad uručuje trofej "Kup je naš" navijačima "lala"

Istovremeno će grad Novi Sad u nedelju uručiti trofeja "Kup je naš" navijačima Vojvodine poznatijima kao "Firma", ali bez obrazloženja zašto se to čini.

U saopštenju Grada navodi se da će pehar uručiti član gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Kravić. On će to učiniti na poluvremenu utakmice Vojvodina - Spartak na atletskoj stazi ispred severne tribine stadiona Karađorđe.

Vojvodina je u sredu izgubila od Partizana finale kupa sa 2:1, ali taj meč nije završen, pošto su Novosađani u 82. minutu napustili teren zbog dve sporne sudijske odluke kojima su, kako tvrde, novosadski "crveno-beli" drastično oštećeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: