Đilas: Nov Zakon o ministarstvima

U narednih nekoliko dana novi Zakon o ministarstvima i kadrovska rešenja za rekonstruisanu Vladu, kaže potpredsednik DS-a Dragan Đilas.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 02.03.2011.

22:40

Default images

"Stav DS je bio da je ovoj zemlji potrebna vlada sa novim ljudima energijom i pravilima, efikasnija vlada, sa manje ministarstava", kazao je Đilas.

On je istakao da premijer ostaje isti, a samim tim i strateški ciljevi. "Priprema se i Kodeks rada Vlade, koji će podrazumevati da je Vlada tim i da ne može svako da vuče neku svoju priču", kazao je Đilas.

On je izrazio uverenje da će sa tako postavljenom, rekonstruisanom vladom, i konceptom koji će predstaviti premijer Cvetković, Vlada raditi timski.
Đilas, koji je i učestvovao u pregovorima o rekonstrukciji Vlade, poručio je da od novog kabineta očekuje konkretne mere i poslove koji mogu da se urade, bez obzira na krizu.

"Ipak, ne verujem da bi neko u prethodne dve godine bolje vodio Vladu i državu nego što je to radila Demokratska stranka", kazao je potpredsednik DS-a.

Ako vlada ne funkcioniše imaćemo izbore

Posle rekonstukcije, ako vlada ne bude funkcionisala, nećemo imati vladu nego izbore, rekao je Đilas, ocenivši da je rekonstrukcija vlade neophodna, kao i novi ljudi, nova energija, novo znanje.

"Stav DS jeste da je neophodna rekonstrukcija, novi ljudi, nova energija i novo znanje. Mi se nismo bavili rekonstrukcijom kroz medije i mislim da ćemo kroz nekoliko dana imati rešenja i videćemo i program koji će (predsednik vlade) Mirko Cvetković saopštiti građanima Srbije", rekao je Đilas, koji je i potpredsednik DS.

Odgovarajući na pitanje da li će u vladi i u budućnosti sve funkcionisati kao ranije, Đilas je naveo da postoje "konkretni dokazi" da se neće nastaviti kretanje nadole, kao i da će u vladi biti napravljen kodeks rada, tako da svi rade zajedno, i da se urade neke konkretne stvari, da bi građani mogli da kažu da se zaista živi bolje.

Na pitanje kako će se vlast nositi sa tim što je SNS zakazala nov protest za sredinu aprila, sa zahtevom za prevremenim izborima, Đilas je ocenio da je pravo svake opozicije miran protest.

"Ja taj zahtev ne razumem, jer u aprilu sledeće godine imamo izbore", rekao je gradonačelnik, dodavši da za svaku reč, delo i činjenje vlast snosi odgovornost, ali isto tako i opozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: