Raspušta se odbor zbog omladine DS

Niški odbor DS predložio je raspuštanje Opštinskog odbora Palilula i izvinio se porodici Đinđić zbog incidenta na obeležavanju godišnjice njegovog ubistva.

Izvor: B92

Nedelja, 20.03.2011.

14:35

Default images

Predstavnica omladine DS-a Slađana Zdravković tada u više navrata nije mogla da izgovori naučene citate Zorana Đinđića.

Kako se navodi u saopštenju Gradskog odbora, Opštinski odbor snosi odgovornost kao koorganizator izložbe.

"Propusti organizatora bez sumnje su naneli političku štetu ne samo Demokratskoj stranci u Nišu već stranci uopšte, pa je Gradski odbor DS-a doneo odluku o raspuštanju opštinskog odbora DS-a“, navodi se u saopštenju.

Reagujući na saopštenje, predsednik OO Palilula Milan Đurđević kazao je da on nije dobio nikakvu zvaničnu odluku o raspuštanju tog odbora.

"Prema Statutu, predlog o raspuštanju opštinskih odbora donosi Izvršni odbor Glavnog odbora DS, a ne Gradski odbor. Mi ćemo ovo razrešiti na organima stranke jer je to naša unutrašnja stvar „, kratko je saopštio Đurđević.

Izložba fotografija, koja je 13. marta priređena u okviru obeležavanja godišnjice Đinđićeve smrti, za deo programa imala je i izgovaranje misli pokojnog premijera u interpretaciji podmlatka Demokratske stranke. Slađana Zdravković, članica mladih demokrata, najpre nije uspela da citira premijera, jer je zaboravila naučenu rečenicu, a zatim je naočigled gostiju ali i kamera, pala nasred podijuma zahvaljujući previsokim štiklama. Snimak ovog tragikomičnog događaja odmah se našao na internetu, a podaci pokazuju da ga je pogledalo više stotina hiljada ljudi. Zbog ovog incidenta početkom prošle nedelje odlukom iz beogradske centrale stranke već je raspušten Klub demokratske omladine Palilule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: