Mišković: Novac od Maksija u agrar

Vlasnik "Delte" Miroslav Mišković najavio prodaju polovine vlasništva u Maksiju u narednih mesec dana, ali i planove za ozbiljan ulazak u srpsku poljoprivredu.

Izvor: B92

Petak, 04.02.2011.

18:54

Default images

"Delta holding" proslavlja 20 godina postojanja kao kompanija koja je po zaradi prva u Srbiji, a peta u regionu.

U rođendanskom govoru, vlasnik "Delte" Miroslav Mišković je podsetio da se najznačajniji razvoj kompanije dogodio posle 2000. godine i početka demokratskih promena.

Prepelice, jagode i šampanjac posluženi su vodećim ljudima srpske politike i biznisa koji su se Miroslavu Miškoviću pridružili na proslavi 20 godina postojanja "Delta holdinga".

Pozivu su se odazvali političari iz bivših i sadašnjih vlasti, biznismeni, bankari, urednici medija a za stolom slavljenika sedele su najviše zvanice. U rođendanskom govoru Mišković se osvrnuo na 1991. i "skromne početke" stvaranja imperije izvozom drveta, malina i pečuraka i gostima je otkrio tajne uspeha "Delte" – prva su mladi kadrovi, druga uvozna tehnologija i treća….

"Delta holding" osnovan je početkom februara 1991, a uspon kompanije počinje 1993. godine u vreme hiperinflacije. 2000. dočekuje sa prometom od 70 miliona evra i 634 radnika da bi prošle godine vrednost "Deltinog" prometa bila 2,7 milijardi evra, a broj zaposlenih oko 24.000. Godišnji promet "Delta holdinga" čini devet odsto srpskog bruto domaćeg proizvoda.

Opširnije na stranicama Biz B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: