Mrtve ptice padale s neba

Još jedno jato mrtvih ptica koje padaju s neba otkriveno je u utorak na jugu SAD, u Luizijani, posle sličnog fenomena u susednoj saveznoj državi Arkanzasu.

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2011.

12:04

Default images

Oko 500 ptica je palo u mestu Point Kup.

„Ne znamo zašto su uginule. Poslali smo uzorke u laboratoriju u Misuriju i čekamo rezultate", izjavila je Olivija Votkins iz državne službe za ribolov i faunu Luizijane.

Sličan fenomen se dogodio u novogodišnjoj noći u Arkanzasu.

Stanovnici jednog malog mesta te američke države, koji su uživali u vatrometu u novogodišnjoj noći, sa zaprepašćenjem su videli da još nešto pada sa neba - hiljade mrtvih ptica.

Mrtvi kosovi su padali na krovove kuća, na ulice i polja. Naučnici pokušavaju da otkriju uzrok neobične pojave, da li je za to kriva snažna oluja, vatromet ili nešto treće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: