Pretres kuće Hadžićevog prijatelja

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina jutros u Novom Sadu pretresli kuću bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.12.2010.

12:27

Default images

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da je pretresena kuća Zorana Mandića, zvanog Mandarina.

Cilj pretresa koji je trajao do podneva bio je potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na lica koja eventualno pomažu u skrivanju i koja bi mogla da pomognu u lociranju i pronalaženju Gorana Hadžića.

Na osnovu naredbe tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Republike Srbije rano jutros su izvršili pretres u kući Zorana Mandića – Mandarine, bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića.

Prilikom pretresa stana pronađeno je oko pedeset slika velike vrednosti, među kojima i fotografija slike – ulja na platnu, poznatog italijanskog slikara Amadea Modiljanija, koja, po procenama, vredi više miliona evra.

Sumnja se da je slika Hadžićevo vlasništvo i da je bila namenjena prodaji kako bi se pribavila sredstva za njegovo skrivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: