Utorak, 21.12.2010.

09:45

Tači "uzvraća udarac"

Naslovom "Premijer uzvraća udarac na optužbe da je mafijaš i trgovac ljudskim organima" Tajms piše da je Tači uporedio te tvdrnje s "nacističkom propagandom".

Izvor: BBC

Default images

Hašim Tači se takođe zarekao na "međunarodnu sudsku borbu" protiv autora optužbi Švajcarca Dika Martija.

"Ovo je najteža uvreda koju sam doživeo kao čovek, otac i premijer a reč je i o kleveti čitavog naroda Kosova."

Odbacujući sve optužbe o umešanosti u organizovani kriminal, Tači je Tajmsu rekao da ga one neće sprečiti u realizaciji njegovih političkih ciljeva te da uskoro namerava da poseti Sjedinjenje Države i nekoliko evropskih zemalja.

"U životu imam tri glavna cilja. Prva dva su bili oslobođenje i nezavisnost Kosova. Njih sam ostvario. Treći je da učlanim Kosovo u NATO i Evropsku uniju i tipovi kao što su Dik Marti me neće sprečiti u tome" rekao je Tači.

Tajms piše da je Tači upozorio Martija, kojeg smatra "srpskim apologetom" da pripremi svoje advokate pri čemu je stalno proveravao svoje reči sa prevodiocem na engleski kako se nešto od onoga što je rekao ne bi protumačilo kao fizička pretnja Martiju.

"Marti će morati da se suoči sa pravdom zbog onoga što je učinio. Možda jeste državljanin neutralne zemlje ali ne verujem da će pravda biti neutralna prema njemju", rekao Hašim Tači u intervjuu za Tajms u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: