Lažni komunalni policajci u BG

Gradska uprava Grada Beograda saopštila je da su se u petak u Novom Beogradu, kao i na vidikovačkoj pijaci, pojavili lažni komunalni policajci.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2010.

15:43

Default images

Nekoliko muškaraca u tamnim jaknama lažno su se predstavljali kao komunalni policajci. Grad upozorava građane da ne nasedaju na pokušaje lažnog predstavljanja.

U saopštenju gradske uprave se navodi da komunalne policajce građani mogu da prepoznaju po tome što nose kačket na glavi, na levom rukavu uniforme imaju oznaku grada Beograda, a ispod nje znak Komunalne policije.

Na desnoj strani jakne ispisano je prezime policajca, a na levoj je grb grada Beograda sa identifikacionim brojem, koji mora da se poklapa s brojem u legitimaciji.

Komunalni policajci dužni su da prilikom intervencije pokažu službenu legitimaciju, a građani od policajca uvek mogu da zatraže da se legitimiše, kako bi se ovakve nezakonite radnje sprečile i sami građani zaštitili od prevare, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: