Tadić se izvinio Berluskoniju

Predsednik Boris Tadić je premijeru Italije Silviju Berluskoniju izrazio žaljenje zbog incidenta koje su srpski navijači izazvali u Đenovi.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 14.10.2010.

00:54

Default images

"Žao mi je zbog onoga što se dogodilo u Đenovi", poručio je Tadić šefu italijanske vlade.

Dvojica zvaničnika složili su se da incidenti koji su se dogodili u utorak, a za koje je odgovorna grupa ekstremista, "ne treba i ne mogu da utiču na prijateljske odnose Italije i Srbije".

Tadić i Berluskoni trebalo bi da se sastanu u Beogradu sledećeg meseca, pošto je prethodno, za 13. i 14. oktobar zakazan samit dve vlade, odložen zbog operacije kojoj je italijanski premijer morao hitno da bude podvrgnut.

Podsekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Alfredo Mantika izjavio je da ništa ne može da naruši dobre odnose Italije i Srbije i da su pogrešili svi oni koji su možda mislili suprotno.

On je podsetio "da zajedno radimo u borbi protiv kriminala, kako onog svakodnevnog, tako i organizovanog koji prilikom nekih događaja, naročito onih koji mogu da izazovu velike emocije, što ne sme da nas ometa na našem zajedničkom putu i stremljenju ka EU i u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: