Milosavljević: Nema poskupljenja

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da garantuje da neće biti poskupljenja proizvoda koji su pod direktnom kontrolom države.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 26.08.2010.

07:31

Default images

Ministar je rekao da „nikakva posebna poskupljenja i udare na budžet ne treba očekivati“.

Milosavljević je ponovio da ne očekuje poskupljenja električne energije i prehrambenih proizvoda, ali je dodao da se cena gasa formira na svetskom tržištu i da će Vlada učiniti sve da ne poskupi, iako se radi o stoprocentno uvoznom proizvodu.

On je dodao da će do kraja godine inflacija biti na projektovanom nivou, kao i da će ukupni ekonomski rezultati biti razlog rasta BDP. Milosavljević je naveo da je za priče o poskupljenjima "još uvek zaslužna niska kupovna moć i nivo životnog standarda", kao i da su proizvođači i trgovci u Srbiji u stalnoj borbi da dođu do potrošača.

On je rekao da su pekari pokazali veliko interesovanje za pozajmicu pšenice iz Robnih rezervi i dodao da je tražnja mnogo veća od predviđene količine od 100.000 tona koja je ponuđena kako se u narednih šest meseci ne bi povećala cena osnovnog tipa belog hleba "sava".

On je rekao da pekari imaju određenih teškoća u obezbeđivanju bankarskih garancija da bi se taj aranžman počeo realizovati, kao i da je ministarstvo trgovine obezbedilo pomoć kod Agrobanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: