Potvrda o umešanosti Sanadera

Bivši službenik Hipo Alpe Adria banke, koji je želeo da ostane anoniman, direktno je povezao bivše šefove Hipo banke sa nekadašnjim hrvatskim premijerom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2010.

10:05

Default images

Austrijske novine, kako je objavio HRT, danas su objavile da je reč o bivšem finansijskom direktoru Hipo banke Kristijanu Rojšeru.

„Jutarnji list“ piše da je taj službenik u petak na austrijskoj televiziji ORF direktno doveo u vezu uhapšenog Volfganga Kutlerera i Gintera Štridingera s bivšim hrvatskim premijerom, ali i sa penzionisanim generalom Vladimirom Zagorcem.

On je u intervjuu govorio o koferima s novcem koji su posebnim avionima dopremani iz Hrvatske u Klagenfurt, odakle je novac prebacivan u Lihtenštajn.

Službenik je naglasio da je pritvoreni Kulterer bio zadužen za tadašnjeg hrvatskog premijera, dok se Štridinger brinuo o Vladimiru Zagorcu.

List podseća da je bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader još u SAD, ali da bi trebalo za osam dana da se pojavi u Austriji, gde će učestvovati na panel diskusiji o 15 godina Dejtonskog sporazuma.

S druge strane, nekoliko dana pre Sanadera, u Beču će biti i Mladen Bajić, i to na sastanku Posebne radne grupe hrvatskih, austrijskih, nemačkih i lihtenštajnskih tužitelja, koji će razmeniti informacije o sumnjivim međunarodnim transakcijama Hipo banke.

Podsetimo, otkako je uhapšen bivši predsednik Upravnog odbora Hipo Alpe Adria banke Volfgang Kutlerer zbog velike pronevere novca, u hrvatskoj javnosti spekuliše se o umešanosti bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera u tu aferu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: