Normalizovan saobraćaj kod Markovca

Saobraćaj na autoputu Beograd - Niš normalizovan je posle višečasovnog zastoja do kojeg je došlo zbog prevrtanja duplog šlepera, kod mesta Markovac.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 02.08.2010.

08:59

Default images

Dizalicom je uklonjena prikolica šlepera, koji se prevrnuo jutros oko 6.30. Vozač šlepera je lakše povređen, pa je prebačen u jedan od bolničkih centara u okolini.

Zbog udesa su bile stvorene dugačke kolone vozila u pravcu prema Nišu. Dupli šleper niških registracija prevozio je voće i povrće. Policija je izvršila uviđaj, a još nije poznat uzrok nesreće.

Zbog prevrtanja duplog šlepera kod mesta Markovac, jutros je u prekidu bio saobraćaj na tom delu autoputa Beograd - Niš, u pravcu prema Nišu. Najpre je puštena jedna brza traka autoputa oko 8.30 sati, nakon što je dizalicom uklonjena prikolica šlepera.

“Kolona je dugačka preko 10 kilometara. Normalizacija saobraćaja se očekuje tek oko 10 sati. Da preciziram, gužve su od Markovca pa do naplatne rampe Velika Plana”, rekao je za B92 dispečer AMSS-a Artur Poletan.

Prema njegovim rečima, ovaj zastoj u saobraćaju sigurno će se odraziti i na gužvu na naplatnoj rampi Niš, nakon koje se taj putni pravac račva u nekoliko smerova, što će rasteretiti saobraćajnu gužvu.

Kada se prevrnuo, šleper je preprečio sve tri trake autoputa u pravcu prema Nišu, a prema nezvaničnim informacijama, vozač je lakše povređen, pa je prebačen u jedan od bolničkih centara u okolini.

Načelnik saobraćajne policije u Jagodini Vlada Nikolić rekao je da se u prvo vreme posle nezgode saobraćaj odvijao otežano samo za putnička vozila, dok se teretna preusmeravaju na alternativni pravac Velika Plana - Markovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: