"Tajni dokumenti ugrozili živote"

Predsednik Avganistana Hamid Karzai kaže da je objavljivanje američkih tajnih dokumenata ugrozilo živote Avganistanaca koji su pomagali međunarodnim snagama.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

11:35

Default images

On je rekao da je izdao naredbu ministrima da prouče više od 90.000 tajnih američkih vojnih dokumenata o ratu u Avganistanu.

Karzai je ocenio da je objavljivanje dokumenata, u kojima su imenovani Avganistanci koji su sarađivali sa snagama NATO, "šokantno i neodgovorno i dovodi njihove živote u opasnost".

Predsednik Avganistana je rekao i da zapadni saveznici imaju mogućnosti da napadnu baze talibana u Pakistanu, ali je doveo u pitanje njihovu želju da to urade.

"Rat protiv terorizma ne odvija se u selima ili kućama u Avganistanu...već na svetim mestima, izvorima finansiranja i obuke (terorista), leži izvan Avganistana", rekao je Karzai.

"Drugo je pitanje da li Avganistan može da se izbori sa tim...ali naši saveznici imaju tu mogućnost, pitanje je: zašto ništa ne preduzimaju?'", rekao je predsednik Avganistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: