Avramoviću određen pritvor

Bivšem predsedniku Unije poslodavaca Srbije Stevanu Avramoviću i dvojici njegovih saradnika Viši sud u Beogradu je odredio pritvor do mesec dana.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

21:13

Default images

Sud je ujedno i pokrenuo istragu protiv njih zbog zloupotrebe službenog položaja, izjavila je portparol suda Dušica Ristić.

Istraga je pokrenuta i protiv predsednika Nautičkog kluba "Zemun" Zvonka Adamovića, ali njemu nije određen pritvor.

Ristić je napomenula da je Avramoviću, bivšem generalnom sekretaru UPS Bogdanu Saviću i vlasniku privrednog društva "Metro na vodi" d.o.o. Beograd Jovanu Ranđeloviću pritvor određen zbog postojanja opasnosti da bi u toku istrage mogli da utiču na svedoke.

Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.

MUP Srbije je juče saopštio da su osumnjičeni uhapšeni jer su tokom marta prošle godine, suprotno odlukama izvršnog odbora UPS-a, otuđili vlasnički udeo Unije nad "Nautičkim klubom" u Zemunu, koji je bio korisnik zemljišta u marini u Zemunu.

Time je Ranđeloviću, odnosno njegovom preduzeću "Metro na vodi", omogućena protivpravna imovinska korist u iznosu od 15.810.000 dinara za koji je iznos i pričinjena šteta Uniji poslodavaca Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: