Ivo Josipović o akciji "Oluja"

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da Hrvatska žali zbog žrtava u akciji "Oluja" 1995. godine, ali da nju niko ne sme da dovodi u pitanje.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

14:30

Default images

Josipović je uoči 15. godišnjice "Oluje" rekao da je ona bila legitimna akcija oslobađanja okupiranog područja Hrvatske.

"Nažalost, zbog jednog malog dela događaja koji nisu bili dobrodošli, često se dovodi u pitanje cela operacija što je netačno i nije dobro s istorijskog, političkog i moralnog stanovišta", rekao je Josipović.

"Žalimo za svakom nevinom žrtvom, za svakim nepotrebnim razaranjem, ali našu briljantnu pobedu ne dovodimo u pitanje", istakao je Josipović i naglasio da se politikom individualizacije krivice postiže pravda.

Povodom predstojećeg obeležavanja 15. godišnjice "Oluje", Josipović je prvi put u svom kabinetu primio delegaciju od oko 130 branitelja, učesnika te vojno-policijske akcije.

Hrvatski predsednik je poručio da "Oluja" ima nemerljiv doprinos u oslobađanju Hrvatske i ocenio da su to bili dani ponosa i slave koje niko ne može da ospori ili dovede u pitanje.

Pukovnik Rade Lasić rekao je u ime branitelja da ispred njega stoje "istinski hrvatski ratnici".

"Ispred vas koristim izraz hrvatski ratnici, jer se pod nazivom hrvatski branitelji krije sve i svašta", istakao je Lasić.

Povodom obeležavanja 15. godišnjice "Oluje" hrvatski predsednik je odlikovao više hrvatskih branitelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: