Novi protest pred agencijom "Konte"

Putnici agencije "Konte", čiji je vlasnik osumnjičen za prevaru i zloupotrerbu službenog položaja, održali su protest ispred agencije i Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

13:45

Default images

Niko od putnika, kako kažu, nije uspeo da stupi u kontakt ni sa jednim zaposlenim u agenciji.

Agencija “Konte” je i dalje zatvorena a njen vlasnik će, uz krivičnu prijavu biti predat istržanom sudiji. U agenciji prilikom pretresa nije pronađen novac ali jeste gomila neproknjiženih priznanica.

Umesto da se spremaju za egipatsko ili grčko more, putnici agencije “Konte” okupljaju se ispred Agencije koja im je garantovala da će putovati kao grofovi.

Kako su vrata i dalje zatvorena krenuli su u, kako su rekli, turističko putovanje u Skupštinu Srbije odakle ih je vratilo obezbeđenje.

Putnici i dalje očekuju odgovor na pitanja da li će putovati ili ne i da li postoje šanse da im se novac vrati.

U međuvremenu, kako saznajemo u policiji, pripadnici MUP-a Srbije pretresli su poslovne prostorije agencije.

Prema našim saznanjima nije pronađen nikakav novac i vrlo malo čekova. Takođe, nisu pronađeni ni pasoši koje su, zarad organizacije aranžmana, koje je određeni broj putnika predao Agenciji.

Policija je međutim pronašla između 200 i 300 priznanica o uplati koje su izdate klijentima koje međutim nisu evidentirane kroz polsovne knjige - te je moguće da je privedeni vlasnik Želimir Šimpraga osim putnika oštetio i državu za porez.

Inače, grupa putnika uputila je apel za pomoć predsedniku Republike i nizu ministarstva gde zahtevaju između ostalog i da im se, ako mora da se ide na sud, obezbedi zastpunik bez naknade i da njihov predmet ide po hitnom postupku.

Turistička inspekcija kao i policija ranije su pozvali putnike da podnesu krivične prijave protiv agencije.

Ukoliko agencija bankrotira putnici će biti namireni iz stečajne mase, rekli su ranije u turističkoj inspekciji.

Procenjuje se da oko 400 putnika neće moći da ostvari svoja letovanja uplaćena preko “Kontea”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: