Srpski privrednici u očima javnosti

Kako izgledaju srpski privrednici u javnosti i da li je u Srbiji sramota biti bogat, raspravljalo se na tribini nedeljnika "Vreme" i fondacije Fridrih Ebart.

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2010.

23:18

Default images

Javnost u Srbiji ima lošu sliku o privrednicima, zaključak je tribine o srpskom preduzetništvu u očima javnosti.

Privrednici uglavnom smatraju da su za takvu sliku o njima krivi i političari. Percepcija javnosti je da većina privrednika ima veoma malu društvenu odgovornost, i da uglavnom ne biraju sredstva u sticanju imovine.

„Sistematski je to vraćanje loptice koja ide iz toga što političke strukture moraju da prebace lopticu na neko drugo polje kako ne bi bili oni apsolutno dogovorni“, rekao je presdesnik kluba „Privrednik“, Branislav Grujić.

„Percepcija je ta da privrednici mogu da kupe sve, i kupili su sve. Sa druge strane čini mi se da javnost ima potrebu da kaže da ne mogu da kupe ugled. I kada bi se pravilo neko istraživanje ko je najneugledniji, mislim da tu privrednici veoma loše stoje“, kaže autorka emisije „Utisak nedelje“, Olja Bećković.

„Ako ni načelo ne postoji ambijent jednakih šansi, onda se javlja taj fenomen da ljudi ne veruju da je elitni preduzetnički sloj to stekao svojim sposobnostima, osim onim da bude miljenik političkih centara u Srbiji“, izjavio je novinar nedeljnika „Vreme“, Dimitrije Boarov.

Zaključak skupa je da je da neophodna bolja saradnja između politike i domaćih vlasnika krupnog kapitala, ali i između privrednika i predstavnika medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: