Tadić sa strip crtačem “Blica“

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa karikaturistom i strip crtačem lista “Blic“ Markom Somborcem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2010.

19:16

Default images

Tadić je pri tom poručio da javne ličnosti moraju biti tolerantne i otvorene za kritiku kao jedan od elemenata demokratičnosti čitavog društva.

Kako je Tanjugu rečeno u Kabinetu predsednika Republike, Tadić je u razgovoru sa Somborcem, uz kafu, naglasio da svaki predstavnik građana mora da pokaže povišen stepen tolerancije u odnosu na kritiku koja mu se upućuje.

Predsednik Tadić se založio za osnovanu kritiku koja ne vređa dostojanstvo čoveka i naglasio da su javne ličnosti obavezne da takvu kritiku prihvate bez ljutnje i besa, bez obzira na to da li im se ona upućuje direktno ili u formi satire, jer je to jedan od važnih elemenata demokratičnosti čitavog društva, navedeno je u njegovom Kabinetu.

Somborac je autor stripa u dnevnom listu “Blic“, a među ličnostima koje crta i o kojima piše je i predsednik Tadić koji je bio i jedan od “junaka“ današnjeg stripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: