HR: Promena Zakona o navijačima

Hrvatska vlada menja Zakon o navijačima i uvodi drakonske kazne nakon fudbalske utakmice između "Dinama" i "Hajduka" na stadionu "Maksimir".

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 03.05.2010.

21:49

Default images

U neredima na fudbalskom derbiju između "Dinama" i "Hajduka" u subotu teško su povređeni policajac i navijač, a šest je vozila spaljeno. Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da se nasilje neće više neće tolerisati i najavila da će Vlada pripremiti izmene Zakona o navijačima.

"Moramo da menjamo zakon i ovlašćenja policije u smislu da svaki policajac, osiguravajući svaki život u Hrvatskoj, pa i onda svih navijača kao i materijalna dobra, bude pre svega sam bezbedan", rekla je ona.

"Onima koji divljaju, moja poruka je da će ih zateći drastične kazne", naglasila je Kosorova.

Policija je saopštila da je u neredima tokom i nakon utakmice između "Dinama "i "Hajduka" u Zagrebu povređeno 15 policajaca, od kojih jedan teško, i šestorica navijača.

Tokom divljanja huligana na severnoj tribini maksimirskog stadiona nepoznati počinilac je na interventnog policajca iz Varaždina bacio pirotehničko sredstvo i teško ga povredio. Policijac je ostao bez oka.

Policija je dva puta primenila vatreno oružje, a tokom naguravanja s policijom jedan navijač je zadobio prostrelnu ranu u predelu prsa.

Prema navodima policije, nakon što su četvoricu policajaca u vozilu napali huligani, jedan od policijaca je izvadio pištolj, a "usled fizičkog kontakta došlo je do opaljenja službenog pištolja".

Prema podacima policije, priveden je 91 navijač, od toga 66 domaćih i 25 gostujućih. U divljanju nakon utakmice oštećeno je i pet policijskih vozila, dva autobusa i dva tramvaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: