Studenti unapredili sposobnosti

Održano je svečano zatvaranje seminara pod nazivom „Soft skills Academy“. Događaj je organizovalo Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

10:57

Default images

Tokom prethodna četiri dana, u prostorijama Privredne komore Srbije i Elektrotehničkog fakulteta, 50 studenata fakulteta u Beogradu imalo je priliku da učestvuje u treninzima prezentacionih i komunikacionih veština, rada u timu, vremenskog planiranja, vođenja projekata, rešavanja konflikata i liderskih veština.

Treninge su održali predstavnici kompanija KPMG, McCann PR i P&G, kao i sertifikovani internacionalni EESTEC treneri.

Na seminaru, učesnici su se susreli sa nizom situacija i problema koji ih čekaju u praksi, a zajedničkim radom došli su i do potencijalnih rešenja.

Cilj akademije je bio da se studentima fakulteta u Beogradu omogući da besplatno, kroz niz treninga, unaprede veštine koje im mogu pomoći u izgradnji uspešne karijere, a kako je direktor centra za marketing u Privrednoj komori Srbije, Ivan Jakšić, rekao, „to je izuzetno značajno jer, mnoge kompanije žele mlade ljude koji posvećuju pažnju upravo onim veštinama koje su studenti na ovoj akademiji stekli“.

Od 260 prijavljenih kandidata, izabrano je najboljih 50 i oni su imali priliku da rade sa stručnjacima iz regiona.

„Koliko je ovih 50 izabranih studenata unapredilo svoje sposobnosti -zavisilo je najviše od njih, i od toga koliko su se uključili u radionice. Neki treninzi su bili teorijski, neki su sadržali praktične delove, kao što je vežbanje medijskog nastupa“, kaže glavni organizator SSA, Gordana Pejić.

U današnje vreme, fakultetsko obrazovanje je skoncentrisano na sticanje stručnog znanja neophodnog za rad u određenoj profesiji.

Međutim, ono što kompanije žele, jesu stručnjaci sposobni da svoje znanje primene kroz efikasnu organizaciju, vođenje timova i projekata, kao i veštu komunikaciju sa saradnicima.

„Veštine koje su ovde stekli, znatno će im doprineti kada budu tražili posao. Većina studenata, koja se prijavila, jeste na završnim godinama studija, tako da su, pored stručnih znanja koja stiču na fakultetu, stekli i neka praktična iskustva koja tamo nisu. Sve će im to koristiti u budućem radu i napredovanju“, rekao je koordinator za odnose sa medijima, Milan Jocevski.

„Tokom sledeće nedelje, učesnici će dobiti sertifikat koji potpisuju internacionalni EESTEC treneri, kao i naš partner na projektu, KPMG“, dodaje Jocevski.

„Bila sam na dosta ovakvih seminara i imam puno teorijskog i praktičnog znanja. Ono što sam očekivala je da, bez obzira na to znanje koje imam, naučim i nešto novo. Da kroz radionice primenim teorijsko i dobijem još praktičnog znanja. Očekivanja su mi se ispunila. Čula sam mnogo novih ideja. Nadam se da sam i ja doprinela ovoj akademiji svojim mišljenjem i stavovima“, rekla je jedna od učesnica, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka, Nina Kosanović.

Ovaj događaj je na jednom mestu okupio uspešne i ambiciozne studente, kao i kompanije koje podržavaju ovakav vid edukacije.

Po svojoj prirodi, EESTEC je apolitična, nezavisna, neprofitna studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 45 lokalnih komiteta iz 23 evropske zemlje.

Lokalni komitet Beograd je punopravni član udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: