Protest novosadskih taksista

Nekoliko stotina taksista iz 12 taksi udruženja protestovalo je u Novom Sadu. Oni traže sastanak s gradskim čelnicima kako bi rešili probleme koje imaju u radu.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

13:13

Default images

Iako su ranije najavili da će protestne vožnje organizovati svakog dana od 10 do 18 časova sve dok ih neko iz grada ne primi, odlučili su da prekinu proteste do petka. Taksisti koji su učestvovali u protestu kažu da teško sastavljaju kraj sa krajem i da im se jedva isplati da voze.

Kažu da u Novom Sadu ima previše taksista, od kojih su mnogi nelegalni i da prvenstveno zbog njih svi oni koji namiruju svoje dažbine jednostavno nisu konkurentni.

Taksisti zahtevaju ukidanje divljih taksista i linijskog taksija koji vozi od Novog Sada do okolnih mesta poput Futoga, Bačke Palanke, Rume i drugih.

Osim toga cilj im je i da se prekine izdavanje novih dozvola i da se utvrdi potreban broj taksi vozila u gradu, kao i da se izdavanje dozvola za vozače i vozila više ne vezuje sa izmirenjem poreskih obaveza.

Iako su ranije najavili da će protestovati svakog dana od prepodneva do večeri, odlučili su da prekinu svoj štrajk jer, kako kažu, ima naznaka da bi se mogli sastati sa nekim od gradskih čelnika i razgovarati o svojim zahtevima.

Ako sastanak ne bude održan do petka, najavljuju da će ponovo početi da protestuju.U gradskoj vlasti nismo mogli dobiti izjavu od bilo koga u vezi sa ovim problemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: