Otet kineski ribarski brod

Kineski ribarski brod sa sedam članova posade otet je kraj obale Kameruna, u novom napadu u vodama Gvinejskog zaliva, saoptila je kineska ambasada u Kamerunu.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

01:42

Default images

Radimo zajedno s kamerunskim vlastima, kako bismo našli načine za njihovo oslobađanje, rekao je službenik ambasade povodom otmice koja se dogodila juče u međunarodnim vodama zapadnoafričkog poluostrva Bakasi. Odgovornost za otmicu preuzela je grupa "Afrički pomorski komandosi" koja do sada nije bila umešana ni u jedan napad na lokalne brodove.

Iako zapadnoafrički pirati nisu privukli istu međunarodnu pažnju kao njihove somalijske kolege, oni predstavljaju rastuću opasnost u regionu u kome je kontrola slaba.

Prethodi veliki napad u Gvinejskom zalivu dogodio se u novembru prošle godine kada su pirati napali tanker iz Benina, ubili jednog ukrajinskog mornara i pokrali teret na brodu. Bande u zapadnoj Africi radije zaplenjuju teret, nego što uzimaju taoce zbog otkupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: