Nikolić za izbore u 2010. godini

Lider SNS-a Tomislav Nikolić ocenio je 2009. godinu "lošom u svim aspektima" i naveo da zbog toga u 2010. očekuje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 20.12.2009.

11:59

Default images

Nikolić, koji je šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" u Skupštini, rekao je da izbore vidi kao rešenje nagomilanih problema, ali i da očekuje vanredne parlamentarne izbore i zbog toga što bi vlast mogla da se odluči na takav potez nošena uspesima na polju vizne liberalizacije i odmrzavanja Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Nikolić je naveo da je u 2009. godini, kada je u pitanju parlament, vlast učinila više poteza koji su dodatno razdvojili stranke vladajuće većine i opozicije.

Najpre je, prema njegovim rečima, promenjen Poslovnik o radu parlamenta, što je doprinelo većoj efikasnosti najvišeg zakonodavnog tela, ali i zaoštravanju odnosa opozicije i većine, jer je rigorozno smanjena mogućnost opozicije da iznosi svoje mišljenje.

Lošem odnosu dve grupacije u parlamentu, kako je naveo Nikolić, doprinelo je i njegovo rukovodstvo, koje je načinom vođenja sednica pružalo povod poslanicima opozicije da načine neku grešku i reaguju na način koji nije svojstven mirnim i demokratskim poslanicima.

Ono što je "dodatno razdvojilo" poslanike opozicije i većine, prema mišljenju Nikolića, jeste potvrđivanje Statuta Vojvodine, što je prouzrokovalo "vrlo složenu političku situaciju".

Nikolić je rekao da je i smrt patrijarha srpskog Pavla razbila određeni nivo kohezije u društvu, koji je do tada postojao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: