Ubijeno dvoje demonstranata

Dvojica kurdskih demonstranata ubijeni su u Ankari, a još desetak je povređeno u većinskoj kurdskoj provinciji Mus, saopštile su turske vlasti.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

15:07

Default images

Dvojicu Kurda ubio je vlasnik jedne radnje u Ankari, pucajući u njih nakon što su oštetili radnju tokom protesta protiv zabrane turske prokurdske partije. U provinciji Mus, u sukobima sa policijom, ranjeno je desetak Kurda, saopštila je lokalna televizijska stanica.

Ustani sud Turske zabranio je prošle nedelje Prokurdsku Partiju za demokratsko društvo (PDJ), uz obraloženje da je povezana sa kurdskim pobunjenicima. Od tada Kurdi svakodnevno protestuju na ulicama više gradova u Turskoj.

Autonomna regionalna vlada iračkog Kurdistana izrazila je danas u Erbilu ogorčenje zbog odluke turskog Ustavnog suda o zabrani prokurdske partije.

Zabranjena partija najavila je da će se žaliti na odluku Ustavnog suda Turske Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: