Štrajk glađu u Fabrici vagona

Četvorici radnika Fabrike vagona u Kraljevu, koji štrajkuju glađu tražeći isplatu zaostalih zarada, večeras su se pridružila još trojica kolega.

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2009.

17:51

Default images

Još trojica radnika štrajk su počela posle današnje protestne šetnje centrom Kraljeva u kojoj je učestvovalo oko 400 zaposlenih u Fabrici vagona. Radnici su juče počeli generalnu obustavu rada, a četvorica i štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada za avgust, septembar i oktobar, kao i zbog nedostatka posla.

Većinski vlasnik Fabrike vagona je ukrajinsko preduzeće Azov impeks.

Prema rečima člana štrajkačkog odbora Milana Trnavca, ukoliko do petka rukovodstvo ne ispuni radničke zahteve, štrajk će biti radikalizovan.

"Članovi Upravnog odbora Azov Impeksa iz Beograda najavili su da ce u četvrtak doći u Fabriku i ukoliko poslodavci ne ispune radničke zahteve, mi ćemo radikalizovati štrajk tako što ćemo blokirati most preko Ibra i saobraćajnice u gradu", rekao je Trnavac agenciji Beta.

U današnjoj protestnoj šetnji radnika kraljevačke Fabrike vagona učestvovao je i veliki broj radnika koji su poslati na prinudne odmore zbog nedostatka posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: