Sutra ponovo proizvodnja "punta"

U fabrici automobila u Kragujevcu sutra će biti obnovljena serijska proizvodnja "punta", deset dana posle požara koji je oštetio deo fabrike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

12:05

Default images

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević rekao da je u kragujevačkoj fabrici automobila danas počela probna proizvodnja, a da je će sutra početi serijska proizvodnja "u punom kapacitetu".

Radojević je naveo da su stručnjaci "uspeli da premoste" probleme nastale u nedavnom požaru u kojem je najviše oštećen transporter za prenos školjki od pogona Lakirnice do Montaže.

"Rešili smo problem transporta, jer će se školjke prevoziti i ručno do montažnih traka", rekao je on.

Napominjući da još nema zvaničnog izveštaja o šteti od požara, Radojević je dodao da su Zastavini stručnjaci štetu od požara procenili na 95 miliona dinara, odnosno oko milion evra.

Požar u fabrici automobila u Kragujevcu, koji je izbio u subotu 14. novembra, oštetio je transporter za prenos školjki od lakirnice do montaže, zatim elektro, mašinske i upravljačke instalacije u delu transporta, 200 kvadratnih metara krova, kao i devet školjki.

Zbog oštećenja od požara u fabrici u Kragujevcu je proizvodnja "punta" privremeno obustavljena.

Kompanija Fijat automobili Srbija je u fabrici u Kragujevcu od kraja marta do 8. oktobra 2009. proizvela i prodala 10.000 automobila "punto". Dnevna proizvodnja je, pre požara, bila dostigla 120 vozila dnevno.

Kragujevačka fabrika automobila proizvodi automobile sa benzinskim i dizel motorima, a u ponudi ima i model "punta" na gas.

Fijat automobili Srbija, zajedničko preduzeće Vlade Srbije i italijanskog Fijata, osnovano je u oktobru 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: