FPN: Pozitivan stav o Srbiji

Četvrtina ispitanih građana Beča, Brisela, Praga i Berlina ima pozitivan stav o Srbiji i njenom pridruživanju EU, pokazuje istraživanje studenata FPN-a.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2009.

01:41

Default images

Pozitivan stav obrazlažu toplinom i gostoprimstvom Srba, fenomenalnim noćnim provodom ili pozitivnim iskustvima prijatelja. Sedam odsto ispitanika koji imaju negativno mišljenje o Srbiji to obrazlažu saznanjem o građanskom ratu tokom devedesetih. Bez obzira na pozitivan stav o pridruživanju Srbije evropskoj porodici, većina ispitanih misli da EU ne treba dalje širiti.

"Srbija je na dobrom putu ka pridruživanju Uniji, a od Nemačke ima punu podršku na tom putu, rekao je nemački ambasador u Srbiji", Volfram Mas.

"Nisam čuo ni od jedne osobe da nikada ne može da zamisli Srbiju kao članicu Evropske unije. Bilo je drugih zemalja, za koje sam tako nešto čuo, ali nikada za Srbiju. To je normalno, jer je Srbija gotovo u centru Evrope,i logično je da bude članica Unije", rekao je Mas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: