Kon: Širenje novog gripa očekivano

Pojava obolevanja školske dece od novog gripa u Čačku, Kraljevu i Beogradu bila je očekivana, kaže epidemiolog Predrag Kon.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

16:46

Default images

Kon je objasnio da se širenje novog gripa očekuje u svim školama u Srbiji, jer je virus A H1N1 "prisutan daleko više nego što ga sada registrujemo”. On je u izjavi Tanjugu istakao da su deca kod koje su potvrđeni simptomi novog gripa dobro, većinom se leče kod kuće, sem pojedinih koji su zbog izrazito povišene temperature u bolnici.

Kon je naglasio da se može proceniti da je mnogo više obolelih nego što je broj registrovanih slučajeva.

"Pratićemo dalje situaciju i izveštavati građane", kazao je Kon, dodajući da je ova situacija bila očekivana i da nema razloga za previše brige.

Prema njegovim rečima, treba pratiti sve preporuke koje su i ranije date. One su vezane za ličnu higijenu, za izostajanje sa nastave dece koja imaju respiratorne tegobe u vezi s čim se prosvetnim radnicima preporučuje da, ako je moguće, priznaju i opravdanja koja školama daju roditelji, da bi se smanjila brzina širenja virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: