MUP: Sprečeno nekoliko likvidacija

Ministar Ivica Dačić izjavio je da je policija sprečila nekoliko likvidacija koje je pripremala nedavno uhapšena kriminalna grupa koju je predvodio Darko Elez.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2009.

13:43

Default images

Ministar policije je rekao da je do toga došlo u prethodnom periodu na osnovu raspoloživih informacija, navodeći da se i dalje radi na tom slučaju. On je podsetio da je ta kriminalna grupa spadala među najopasnije u regionu, a da su njeni članovi pohapšeni zahvaljujući i tome što prilikom pripreme akcije "nije procurela ni jedna informacija o tome".

U zajedničkoj akciji policija Srbije, BiH i Republike Srpske početkom sedmice, devet članova međunarodne kriminalne grupe je uhapšeno u Srbiji, a 15 na teritoriji BiH.

Članovi grupe su osumnjičeni za ubistva, iznude, ucene, razbojništva, krijumčarenje i trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama, motornim vozilima i pranja novca.

Pojedini mediji objavili su pre dva dana, pozivajući se na neimenovane izvore iz MUP-a, da su članovi Elezove grupe planirali ubistva političara i državnih funkcionera u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: