Banka optužena za špijuniranje

Dojče banka mogla bi da se suoči sa istragom povodom optužbi da je navodno špijunirala člana nadzornog odbora i jednog akcionara, tvrde zvaničnici.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2009.

17:50

Default images

Najveća nemačka banka saopštila je u maju da je naredila nezavisnu istragu posle saznanja o "mogućim povredama" unutrašnjih procedura ili zakonskih propisa u koje je umešano odeljenje za korporativnu sigurnost.

Osoba upoznata sa istragom, koja je želela da ostane anonimna pošto rezultati istrage još nisu objavljeni, danas je rekla da su direktori za korporativnu sigurnost i odnose sa investitorima otpušteni.

Američki list "Vol strit džornal" identifikuje dvojicu direktora kao Rafaela Šenca i Volframa Šmita.

Portparolka tužilaštva u Frankfurtu Doris Meler-Šoj izjavila je da tužilaštvo ispituje slučaj i razmatra da li da počne formalnu istragu.

Dojče banka nije ni potvrdila ni demantovala otpuštanje dvojice direktora, niti je precizirala ko su bile mete navodnog špijuniranja.

Portparol banke Ronald Vajhert rekao je da će više detalja biti saopšteno kada bude završen konačni izveštaj komisije koja istražuje slučaj.

Skandali sa zaštitom podataka potresli su nekoliko velikih nemačkih kompanija u poslednjih nekoliko godina, među kojima su i Dojče telekom i nacionalna železnica Dojče ban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: