Marković: Žirafa stiže na proleće

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma najavio je danas da će u jagodinski zoološki vrt tokom aprila ili maja na poklon stići žirafa.

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2009.

11:32

Default images

Uprava Zoološkog vrt u Jagodini objavila je javni poziv za izgradnju objekta za smeštaj žirafe i bazena za foke, koje će finansirati Vlada Srbije. I dok u gradu ima i onih koji smatraju da bi se novac mogao drugačije iskoristiti, gradonačelnik Dragan Marković kaže da su sve investicije veoma isplative.

Gradonačelnik Jagodine tvrdi da će žirafu opština dobiti besplatno. "Žirafu neću platiti, dobićemo je na poklon", kazao je Marković ne precizirajući od koga poklon stiže.

Podsetimo, Marković je najpre rekao da će žirafu dobiti na poklon od Ljubljane, da bi gradonačelnik slovenačke prestonice to demantovao.

Jagodinska žirafa i pre dolaska postala je glavna politička tema u Srbiji, a Dragan Marković kaže da su sredstva za izgradnju objekata u Zoološkom vrtu bila izdvojena za vreme vlade Vojislava Koštunice, te da nema mesta tvrdnjama da je žirafa uslov za opstanak "proevropske koalicije".

"Ova investicija je od Vlade Srbije, ali tu investiciju odobrila je vlada čiji je premijer bio Vojislav Koštunica. Trebao je turistički dinar za izgradnju ski staze, a mi ne radimo ski stazu zbog dečjih vrtića, nego razvoj Zoološkog vrta", rekao je Marković.

"Dosta je bilo da žirafe žive u Beogradu, a da pasu u Srbiji. Hajde malo da žirafe žive u Srbiji, a da pasu u Beogradu", dodao je Marković.

Građani Jagodine zadovoljni su povećanim brojem turističkih poseta njihovom gradu, ali upozoravaju da bi zbog ekonomske krize trebalo pažljivo koristiti sredstva.

Nekada velike fabrike u Jagodini uglavnom dele sudbinu posrnulih giganata iz ostalih gradova u Srbiji.

U turističkom centru posao je našlo mnogo Jagodinaca, a vrednost jednog ara zemlje u tom delu grada višestruko je uvećana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: