Nova građanska akcija na "Fejsbuku"

Više od 6.000 građana za manje od 48 sati priključilo se grupi na "Fejsbuku" koja ima za cilj ukidanje nacionalističke grupe "Nož, žica, Srebrenica".

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 11.12.2008.

02:24

Default images

Ta grupa je kreirana u ponedeljak i veliča genocid u Srebrenici. "Administratori, molimo vas da zatvorite grupu 'Nož, žica, Srebrenica' koja veliča genocid u Srebrenici, gde je 8.000 muškaraca i dečaka (1995) ubijeno. Štaviše, ova grupa propagira mržnju usmerenu ka svim muslimanima", upozorila je grupa u koju su uključeni, osim građana BiH, i građani Srbije.

Upozorenje je upućeno administratorima tog sajta zbog govora mržnje protiv muslimana.

Inače, zahvaljujući sličnim građanskim akcijama do sada su ukinute brojne grupe koje su pozivale na netrpeljivost i promovisale govor mržnje.

Neke od njih su veličale razvaljivanje Beograda posle protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, veliki broj njih je pozivao na linč radnika B92 i spaljivanje zgrade, a takođe su promovisani haški optuženici, kao što su Ratko Mladić i Radovan Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: