Hakerski upad na sajt Skupštine

Grupe hakera i članova jednog albanskog foruma napala je jutros zvanični sajt Skupštine Crne Gore.

Izvor: B92

Nedelja, 03.08.2008.

16:55

Default images

Nakon intervencije tehničke službe skupštine, na sajt do sutra neće moći da se uđe, rečeno je u Skupštini Crne Gore. Posle napada hakera, umesto zvanične naslovne strane Skupštine, pri ulasku na sajt pojavila bi se zatamnjena stranica na čijem je centralnom delu bio dvoglavi orao, odnosno grb Albanije u plavoj boji.

Iznad i ispod grba belim i plavim slovima pisalo je da su na sajt upali hakeri grupe "Ulkin hakers grup" i albanskog foruma "Zerokul".

Crnogorska policija u julu je pokrenula istragu u vezi sa hakerskim napadima na sajtove Vlade, ministarstava, nacionalne aviokompanije "Montenegro erlajnz" i podgoričkog dnevnika "Vijesti".

Stručnjaci su ocenili da se radi o jednostavnim upadima na sajtove, jer većina sajtova u Crnoj Gori nije dobro zaštićena.

Prema zakonu Crne Gore, upadi hakera se tretiraju se kao računarska sabotaža, a predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: