"Ugovor sa Fijatom do kraja juna"

Generalni direktor Zastava vozila Zoran Radojević izjavio je da će ugovor o strateškom partnerstvu sa Fijatom biti spreman do kraja juna.

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2008.

12:33

Default images

On je dodao da stručnjaci i konsultanti italijanskog Fijata u kragujevačkoj fabrici automobila "intenzivno rade na formiranju podataka i prikupljanju dokumentacije neophodne za potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu".

Na tom poslu angažovano je 26 italijanskih stručnjaka iz različitih oblasti, zaduženih da pripreme detaljnu analizu stanja Zastave i njenih mogućnosti, koja će, prema rečima Radojevića, poslužiti kao osnov za ugovor o strateškom partnerstvu.

Ugovor o strateškom partnerstvu Srbije i Fijata trebalo bi da bude spreman za potpisivanje do kraja juna, naveo je Radojević.

On predviđa da će dolazak Fijata u Kragujevac "označiti preporod Zastave i čitave automobilske industrije Srbije, jer italijanska strana namerava da i angažuje veliki broj domaćih proizvođača auto delova".

Pored kooperanata iz Italije, Fijat namerava da angažuje i domaće proizvođače auto delova, koji će snabdevati montažne linije u Kragujevcu, tako da celokupna domaća industrija dobija novu veliku šansu, rekao je Radojević.

"Zbog toga ćemo u utorak i sredu (27. i 28. maja) u Kragujevcu organizovati prvi susret domaćih proizvođača auto delova sa Fijatovim dobavljačima", najavio je Radojević.

Na taj sastanak, prema njegovim rečima, dolazi više od 50 predstavnika italijanskih firmi, koji će razgovarati sa domaćim kooperantima o mogućnostima zajedničke proizvodnje auto delova za Fijatove modele.

Prema potpisanom Memorandumu, Fijat planira u Kragujevcu, do kraja 2009. godine, da počne proizvodnju potpuno novog modela automobila A klase, sa projektovanim obimom proizvodnje od 200.000 automobila godišnje.

U drugoj fazi, do kraja 2010. godine, Fijat će početi proizvodnju modela B klase, čime bi ukupna proizvodnja u Zastavi dostigla nivo od 300.000 vozila godišnje, kazao je Radojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: