Odšteta Bebi Popoviću

Doneta je presuda kojom se Liberalima Srbije nalaže da Vladimiru Bebi Popoviću, na ime nematerijalne štete, isplate 110.000 dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2008.

13:13

Default images

Prvi opštinski sud u Beogradu doneo je presudu u korist Vladimira Popovića, po tužbi podnetoj protiv političke partije Liberali Srbije i njenog potpredsednika Miroslava Stefanovića. Osnivač te stranke je bivši ministar policije Dušan Mihajlović.Tužba je podneta povodom saopstenja za javnost pod naslovom “Hvala ti Bebo”, koje je u junu 2007. objavljeno u svim štampanim i elektronskim medijima.



Liberali Srbije su u tom saopštenju optužili Vladimira Popovića za izvršenje najtežih krivičnih dela, kao što su otmice, trgovina drogom, ubistva, pa čak i rukovođenje mafijom i umešanost u ubistvo premijera Srbije.

Advokat Vladimira Popovića, Vlado Pavićević, navodi da je saopštenje Liberala Srbije bilo samo još jedan čin u sklopu kampanje koju je protiv Popovića tada vodio nekadasnji predsednik liberala Dušan Mihajlović i to tako što je iznosio neistine na račun Popovića.

Podsetimo, optužbe koje je bivši ministar policije iznosio u leto 2007. godine počele su u trenutku kada je tužilaštvo pokrenulo istragu povodom akcije "Mreža", o švercu cigareta.

Prethodno je Stanko Subotić u emisiji Insajder TV B92 rekao da ga je o rezultatima te istrage lično obavestio tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović.

Kada je, posle podizanja optužnice protiv Subotića u javnosti pokrenuto pitanje odgovornosti bivšeg ministra policije, Dušan Mihajlović je, svojim izjavama, potpuno okrenuo priču i njegove tvrdnje o tome da je Vladimir Popović imao paralelnu vlast u vreme Đinđica, mesec dana bile su glavna tema u medijima.

Sve se završilo hapšenjem bivšeg okružnog tužioca Radeta Terzića, koji je uhapšen pod optužbom da je pripadnik "zemunskog klana", da bi, posle dva meseca, bio pušten, a ceo slučaj nedavno je preuzelo tužuilaštvo u Smederevu.

Odgovornost bivšeg ministra policije do danas nije ispitana.

Vladimir Popović protiv Dušana Mihajlovića vodi odvojen sudski postupak pred Prvim opštinskim sudom.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović se poslednja dva puta nije odazvao pozivu na sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: