Ostavka zbog policije u Medveđi?

Predsednik opštine Medveđa najavio ostavku u Savetu za bezbednost pri Koordinacionom telu zbog lokalne policije.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 09.07.2007.

12:26

Default images

"Ako se nešto desi, ja sam kriv kao predsednik opštine, a pri tom me lokalna policija ne obaveštava o tome šta se dešava na terenu", rekao je on, navodeći da je problem novi komandir policije u Medveđi, na koga se žale i Albanci i Srbi, a njemu preti da će mu uništiti porodicu.

Drašković je kazao da je Radovanović pretio njemu i njegovoj porodici na proslavi Dana policije u Leskovcu, a to je nastavio da radi i posle toga.

"Slučaj sam prijavio policiji u Medvedji i Leskovcu, ali niko nije reagovao. Osim toga, od komandira Radovanovića ne dobijem nikakve informacije o stanju bezbednosti u opštini Medveđa, što mi onemogućuje normalan rad u Savetu", rekao je Drašković.

"Radovanović je pretio da će uništiti mene i moju porodicu samo zbog toga što sam rekao da on kao ratni invalid, sa invaliditetom od 70 odsto, ne može da obavlja dužnost komandira OUP-a", izjavio je Drašković.

Slobodan Drašković je izjavio da će podneti ostavku na članstvo u Savetu, koji čine predstavnici vojske, policije, žandarmerije i tri opštine na jugu Srbije, jer ne "želi da učestvuje više u tome".

"Novi komandir je došao u Medveđu uz priče da je postavljen da uhapsi mene i Albance. Mislio sam da se radi o pričama, ali on je kasnije počeo da preti da će da mi uništi porodicu", rekao je Drašković.

Drašković kaže da je dobio više prijava na račun postupanja lokalnog komandira policije i od Srba, ali da i dalje niko ne reaguje. Podsetimo, meštani albanskog sela Grbavce od predsednika opštine Medveđa tražili su zaštitu zbog represivnog odnosa policije prema njima.

Komandir Radovanović nije bio danas dostupan za razgovor, a portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao je agenciji Beta da u policijskoj evidenciji nema Draškovićeve prijave.

"Mi nismo našli nikakvu zvaničnu prijavu, predstavku ili pritužbu gospodina Draškovića, ali ispitaćemo o čemu se radi", kazao je Zdravković.

Savet za bezbednost juga Srbije formirali su pre godinu dana Koordinaciono telo za jug Srbije i OEBS, a u Savetu su i predsednici tri višenacionalne opštine na jugu Srbije i načelnici Policijske uprave i opštinske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: