Popović vs Mihajlov

Dejan Mihajlov branio se ćutanjem na današnjem suđenju po tužbi Vladimira Popovića.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2007.

18:02

Default images

Bivši šef Vladinog Biroa za komunikacije, tužio je generalnog sekretara Vlade zbog izjave Radiju Slobodna Evropa, u aprilu 2003, u kojoj je ovaj rekao da Popović neovlašćeno obavlja funkciju u Birou za komunikacije jer je u Službenom glasniku objavljeno da je razrešen.

"Suština izjava da ja neovlašćeno radim posao u Birou bio je da bi se hapšenja ljudi iz kabineta i saradnika Vojislava Koštunice prikazala kao politička i učinjena bez razloga. Nijedan državni organ u poslednje tri godine, otkad je Demokratska stranka Srbije na vlasti, nije izašao sa saopštenjem da sam ja rekao nešto neistinito na brifinzima tokom vanrednog stanja", rekao je Vladimir Popović.

Mihajlov je kratko rekao da se neće izjašnjavati o tužbi, dodavši da će dokaznim postupkom i saslušanjem svedoka biti utvrđeno da je tužba neosnovana.

Sudsko veće je danas odbilo predlog advokata Dejana Mihajlova da se u dokaznom postupku saslušaju Mile Isakov, Nebojša Čović, Nebojša Bakarec, Đorđe Mamula i Nebojša Krstić.

Pre toga su Popović i njegov advokat Vlado Pavićević ocenili da su ti predlozi dati da bi se odugovlačio sudski postupak, pošto zastarelost u predmetu nastupa u aprilu jer je tužba podignuta pre četiri godine.

Sud je prihvatio predlog da se kao svedok sasluša Ivana Jeremić, koja je zamenila Popovića u Birou za komunikacije tokom oktobra i novembra 2002, kada je bio bolestan.

Sud je prihvatio i da se izvrši uvid u Službeni glasnik od 23. jula 2003, kada je Popović podneo ostavku.

Suđenje održano u Trećem opštinskom sudu proteklo je u, na momente, uzavreloj atmosferi, pošto je branilac Dejana Mihajlova, advokat Vladan Vukčević, kazao da Popović drži politički govor.

"Mihajlov ne dolazi na pretrese, policija ga ne privodi, ponaša se osiono i bahato. On je postavio nezakonito Vladu Galića na mesto direktora Agencije za privatizaciju i pljačka preduzeća Mitros iz Srema, Savremenu administraciju i Zmaj Novi Beograd", rekao je Popović, obraćajući se sudu.

Na to je reagovao advokat Vukčević, zatraživši da se u zapisnik precizno uvede sve što je Popović rekao jer to može biti predmet tužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: