Za puteve 339 miliona evra

Ministri Mlađan Dinkić i Velimir Ilić najavili ulaganja u puteve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2006.

17:34

Default images

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić najavio je da će tokom ove i naredne godine iz Nacionalnog investicionog plana za saobraćajnu infrastrukturu biti izdvojeno 339 miliona evra. "Za obnovu putne mreže od prihoda iz privatizacije biće obezbeđeno 214 miliona evra, a od kredita 125 miliona evra", rekao je Dinkić.

Najznačajniji projekti u toj oblasti jesu Koridor 10, važni regionalni putevi, modernizacija lokalnih saobraćajnica i graničnih prelaza, za koje je nemenjeno 10,5 miliona evra. "Lokalne samouprave će za obnovu puteva dobiti 85 miliona evra, a taj novac će biti raspodeljen svim opštinama u Srbiji, prema utvrđenim kriterijumima", naveo je Dinkić.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić je naveo da će za ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu biti obezbeđeno više novca nego što je bilo planirano. On je naveo da je jedan od većih poslova, koji će koštati oko 150 miliona evra, izgradnja obilaznice oko Beograda, u koju je uključen most na Dunavu kod Vinče, koju će graditi nacionalni konzorcijum u kom su preduzeća Mostogradnja, Planum i Ratko Mitrović.

Ilić je rekao i da će skoro svi prilazi manastirima i drugim verskim objektima koje posećuje veliki broj građana biti obnovljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: