Prodi sastavio novu vladu

Mandatar italijanske vlade Romano Prodi formirao sastav buduće vlade čiji bi ministri trebalo tokom dana da polože zakletvu.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2006.

14:16

Default images

"Spisak ministara je sastavljen i on je konačan", rekao je šef italijanske levice nakon konsultacija koje su trajale čitavu noć ocenjujući da su pregovori bili lakši od očekivanog. U toku je, međutim, poslednji sastanak koalicionih partnera Unije italijanske levice, nakon kojeg će Prodi i konačno saopštiti imena ministara budućeg kabineta.

Kako piše italijanska štampa, već se zna da će funkciju šefa italijanske diplomatije i zamenika premijera obavljati lider Demokrata levice Masimo D'Alema, dok će ministar kulture i ujedno zamenik premijera biti Frančesko Ruteli.

Ministarstvo privrede i finansija preuzima Tomazo Padoa-Shiopa, dok će na čelo ministarstva unutrašnjih poslova biti imenovan bivši premijer Đulijano D'Amato.

Štampa prenosi da će ministarka za evropska pitanja biti Ema Bonino, bivši komesar EU za vanrednu humanitarnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: