Obradović na slobodi

Policijski general Milan Obradović pušten na slobodu pošto mu je nakon dva meseca istražni sudija Okružnog suda u Beogradu ukinuo pritvor.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2005.

08:03

Default images

Njegov branilac Milomir Šalić kaže za B92 da bi svaka druga odluka bila bi protivna Zakonu o krivičnom postupku. Prema njegovim rečima, saslušano je dvadeset svedoka u toj istrazi, Obradoviću je određen pritvor kako ne bi uticao na svedoke.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, bivšem zameniku načelnika Bezbednosno-informativne službe Miloradu Bracanoviću pritvor je produžen za još mesec dana.

Obradović i Bracanović uhapšeni su 22. marta zbog sumnje da su odgovorni za iznuđivanje iskaza i torturu nad članovima "Makine grupe", optuženim za ubistvo policijskog generala Boška Buhe. Presudom Specijalnog suda za organizovani kriminal, članovi te grupe oslobođeni su optužbi za ubistvo Buhe, ali su osuđeni zbog posedovanja oružja. Oni su na suđenju izjavili da su ih oteli pripadnici "Zemunskog klana" i pod torturom ih terali da priznaju da su ubili Buhu.

Pripadnici "Zemunskog klana" optuženi su za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i više ubistava u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: