Potpisi za nezavisno Kosovo

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

16:54

Default images

Amerikansko albanska građanska liga počela je prikupljanje potpisa za nezavisno Kosovo.

Amerikansko albansku građansku likgu predvodi kongresmen SAD albanskog porekla Džozef Diogardi. Potpisi koje ova Liga prikuplja, sakupljaju se u Makedoniji, Albaniji i na Kosovu, a Liga namerava da ih dostavi Američkom kongresu.

Prestavnici Lige promovisali su u petak u Tetovu ideju za prikupljanje potpisa za nezavisno Kosovo, a na promociji su bili mnogi intelektualci Albanci, a sve albanske političke stranke u Makedoniji podržavaju prikupljanje potpisa za nezavisno Kosovo.

Nasuprot njima , vladajuća Socijaldemokratija u Makedoniji smatra da status Kosova treba rešavati putem institucija i pregovora na relaciji Beograd-Priština, a ne prikupljanjem potpisa. I opoziciona VMRO-DPMNE je protiv prikupljanje potpisa za Kosovo na teritoriji Makedonije i poziva državne organe da spreče inicijativu. "Vlasti u Makedoniji treba da odrede rok u kojem inicijatori te inicijative treba da napuste zemlju a potpise neka sakupljaju u Prištini", izjavio je Slobodan Čašule, poslanik VMRO DPMNE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: