Solana: Demokratske stranke u Srbiji da oforme vladu

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2004.

15:56

Default images

Visoki predstavnik Evropske unije, Havijer Solana, izjavio je u sredu, povodom izbora predsednika Skupštine Srbije, da je EU veoma jasno saopštila da želi da demokratske snage u Srbiji zajedno formiraju vladu. Ta vlada bi, prema rečima Solane, nastavila reforme i približavanje zemlje Evropskoj uniji. Na pitanje o izboru predsednika Skupštine Srbije uz podršku socijalista Slobodana Miloševića, Solana je novinarima kazao da se nada da odluka u srpskom parlamentu, o kojoj sve demokratske snage nisu imale isti stav, neće biti znak da će to biti i politika koju će nastaviti da vode.

"Mi smo u EU vrlo jasno rekli šta želimo da se dogodi, a to je da demokratske stranke u Srbiji budu zajedno i da idu ka formiranju vlade koja može nastaviti proces reformi i približavanje Evropi", rekao je Solana. Zvaničnici bliski Solani rekli su da zbog razvoja situacije u Srbiji u krugovima EU postoji određena zabrinutost, ali su podvukli da se sada sa najvećom pažnjom prati kako će biti formirana srpska vlada i koji će biti njen program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: