Hiseni: Spremni za Sarajevo

Priština spremna da učecstvuje na samitu u Sarajevu, ali pod uslovom da bude u ravnopravnom statusu sa ostalim učesnicima, kaže Skender Hiseni.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

17:46

Default images

Na konferenciji za novinare sa bugarskim kolegom Nikolajem Mladenovim, ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni rekao je da pozivi za sarajevsku konferenciju još nisu stigli, ali da on potvrđuje spremnost Kosova da učestvuje na konferenciji na ravnopravnoj osnovi.

Mladenov, koji je danas boravio u Prištini tokom koje se sastao i sa predsednikom Fatmirom Sejdijuom i premijerom Hašimom Tačijem, rekao je da je Sarajevski samit veoma važan događaj za zemlje regiona.

Prema rečima Mladenova, uprkos razlikama i nerešenim pitanjima koje vladaju među zemljama u regionu, EU želi tim samitom da potvrdi evropsku perspektivu svih zemalja i regiona u celosti.

Hiseni je kazao da od sarajevskog samita očekuje da Kosovu ponudi opipljivu perspektivu kada je reč o liberalizaciji viznog režima.

"Kosovo treba da dobije jasnu listu uslova i zadataka iz mape puta koje treba da ispuni, kako bi do cilja došlo istovremno sa Albanijom i BiH", kazao je Hiseni.

Prema njegovim rečima, Kosovo ne bi trebalo da ostane usamljeno na tom putu jer bi to bila fundamentalna greška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: