Pomoćnik ministra branitelja: Sve zlo regiona dolazi iz BG

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio konferenciju u Zagrebu o nestalima jer je pomoćnik ministra branitelja izneo niz uvreda o Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.08.2017.

13:22

Pomoćnik ministra branitelja: Sve zlo regiona dolazi iz BG
Tanjug, arhiva

Kako prenose agencije, Stjepan Sučić je u uvodnom izlaganju izvređao Srbiju i JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

Konferencija na temu "Proces ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka lica nestalih na području Republike Hrvatske" sazvana je radi ubrzanja procesa traženja nestalih osoba, informisanje članova porodica i šire javnosti o problemima i preprekama koje usporavaju ovaj proces.

U toku uvodnog izlaganja pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, koji ujedno vodi Komisiju za zatočene i nestale Vlade Hrvatske je umesto izveštaja, koji nije bio primeren temi, izrekao brojne uvrede o Srbiji i njenim organima.

On je, između ostalog, rekao da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija i da je tada bivša JNA okupirala Hrvatske teritorije i, kako je rekao, izvršila brojne teške zločine.

Povod da Odalović napusti konferenciju je bio kada je Sučić rekao da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda".

Odalović je rekao da je sramota zloupotrebljavati ovakav skup i da neće dozvoliti da se na ovakav način vređa država Srbija i napustio je konferenciju.

U telefonskoj izjavi za Tanjug Odalović je objasnio da prvenstveno nije u redu da se ovakvi skupovi zloupotrebljavaju jer treba da rešavaju sudbinu nestalih lica.

"Ostrašćenost sa kojom je predsednik Komisije govorio o Republici Srbiji je bila toliko izražena da je prisustvovanje takvom skupu čiji je on ipak bio domaćin bilo ponižavajuće", rekao je on.

Istakao je da Srbija i dalje ostaje apsolutno posvećena rešenju sudbini nestalih lica i to smatra svojim prioritetom. "To je humanitarno, civilizacijsko ali i političko pitanje koje se sigurno neće rešavati ovakvim stavovima zvaničnika Republike Hrvatske", kazao je Odalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: